Malzemeler :
1 kg mezgit balığı
1 bağ pazı
1 yemek kaşığı dolusu kuş üzümü
1 yemek kaşığı dolusu çam fıstığı
1 adet limon
1 çay kaşığı tarçın
Yeteri kadar tuz karabiber
Hazırlanışı :
Pazıyı yıkayıp saplarından
ayırın. Kaynar tuzlu suya bastırın. 1-2 dakika bekletip suyunu süzün.
Fileto mezgit balıkları çok ince dograyıp bir kenara koyun. 2 adet
soğanı ince kıyıp sıvı yağda pembeleştirin. Doğramış olduğunuz
balıkları ve fıstığı katıp kavurun. Üzümü ve baharatÍarı koyup
karıştırın. Biraz dinlendirin. Pazıları kare kesip hazırladığınız içten
birer kaşık içlerine koyup sarıp sarmalayın. Yarım çay bardağı su koyup
15 dakika pişirin. Soğuk olarak servise sunun